westley design | inclusive landscape architecture

Royal William Yard No2 Residence Garden

Historic Landscape Restoration and Wildlife Garden in Plymouth

The challenge

The garden of the Surgeon Admirals House in the listed 19th Century dockyard landscape of the Royal William Yard was run down and overgrown. The challenge was to provide a dual landscape setting; serving on the one hand, as an amenity and meeting space for the staff of the regeneration agency occupying the building and secondly as a venue for educational nature study for local children working with the agency.

What we did

Mike Westley developed a design which met the above brief as well as respecting the historic setting of the Royal William Yard, and managed the projects implementation.

The result

The garden continues to be a well loved and used space.

Royal William Yard No2 Residence GardenRoyal William Yard No2 Residence gardenNO2 Residence Garden in use

All material © Westley Design 2008