westley design | inclusive landscape architecture

Glen View Community Park

Inclusive play park consultation and design

The challenge

The site was a sloping strip of wasteland behind houses in Glen View, Penryn, an area of local authority housing with no public open space, or nearby play facilities. The community had called for these facilities to prevent children playing on streets and the housing provider (Carrick Housing)had begun some capacity building work to develop a constituted group. Westley Design was asked to creatively engage the community in producing ideas for a play park and overall project brief, leading to a full design for the park for project fund raising and implementation.

What we did

Westley Design facilitated an inclusive community consultation and design process leading to an initial design report. This documented process secured funding toward the first phase of the park. Westley Design produced and managed the contract package, tender process and construction management.

The result

The first phase of the park is complete and the residents group is actively engaged with Carrick Housing to generate funds to complete the project.

play park consultationsketch designbirds eye vision

All material © Westley Design 2008