westley design | inclusive landscape architecture

Bodmin Children’s Centre

Play learning landscape

The challenge

The Children’s Centre project has established a series of facilities offering family and child support, learning, parenting skills and family health advice. Play, especially with younger children (both leaning and therapeutically focussed) and often accompanied by counselling activity, is a key element of each centres program. The site comprised a tarmac yard and a number of lean-to and garage buildings, adjacent to the Children’s Centre building. This represented the only outlaw play possibility for the clients, who wished to explore possibilities to create a multi-sensory learning/ play environment in this space transforming the Centre’s potential breadth and scale of provision.

What we did

Westley Design worked with the Centre’s staff to design and deliver an inclusive vision for an enriched sensory play/ learning environment. Westley Design helped produce briefs and detailed designs for multisensory learning and play opportunities, including: children’s gardening area, story-telling / hammock willow domes a water play area, tree play space and trike track. We then identified and helped appoint a contracting team.

The result

The project produced a highly successful, flexible landscape design, rich with sensory play and learning opportunities. The project is due for completion on site in summer 2009.

Landscape masterplanmasterplan detailmasterplan detail

All material © Westley Design 2008